Kaffeshowergel och limedekoration

 
Ibland kan det vara spännande att testa lite udda dofter. Som denna underbara Kaffeshowergel! Man blir förälskad av den ljuvliga doften direkt! Sedan har vi en liten rolig dekoration brevid. Detta är en torkad och skuren limefrukt. Denna har vi inte gjort själva, men det är en roligt ide som absolut måste testas!

//Mvh Pysselplacet

Depend nails


Dagens tips; Depend nagellack. Det finns många färger att välja på som har allt från starka intensiva färger till lugnare ljusare nyanser. Nagellacket håller också väldigt länge på naglarna. Toppen!
//Pysselpalcet

Låt fantasin sprudlaaaaa!

Nu är det vår och gröna knoppar och blad har börjat ta vid ute! Varför inte gå på upptäcksfärd ute i det fria och se vad du kan hitta där att pyssla med?
Du kan tillexempel gå ut och ta med dig block och penna och rita av vårens grönskande färger! Du kan sätta dig vid ett träd och rita av det! Eller varför inte ta ett blad, och täckna av så likt du kan (inget undantag med alla bladnärver...!) Jag har ett tips! Gå ut i naturen och välj ett träd du tycker om, kom ihåg vilket det är för alltid! Täckna av det och skriv små antäckningar om hur trädet ser ut, vilken färg bladen har osv, antäckna också vad det är för sorts träd. Gå sedan tillbaks till samma träd i nästa årstid, rita av och skriv, gör likadant alla kommande årstider, och i slutet av året kan du gå tillbaka i målningarna och antäckningarna ochse hur trädet förändrats från årstid till årstid! Detta kan bli jätteroligt! Kom också på dina egna naturpyssel, det är jätteroligt, jag lovar!
//Pysselplacet
 Sprudlande grönska ute nu!
 

Förkortningar (enkelt eller svårt?)

Det blir ofta enklare att använda förkortningar vid tex virk och stickmönster. Därförkan ni hitta förkortningar under den här kategorien. Det kan vara svårt att komma ihåg, men då kan du ju bara gå tillbaka hit och försäkra dig om vad det betyder! Smart va?
Här är några av de vanligaste när det gäller virk och stick mönster. (Vi fyller på med nya så fort vi skriver en ny förkortning i ett mönster)

Vanliga Förkortningar;
Lm-Luftmaska
Sm-Smygmaska
Fm-Fast maska
* upprepa  från
2i1- Två maskor i en

Som skrivet var kommer vi såklart att förklara alla förkortningar efter hand! Hoppas detta hjälper er att förstå våra olika mönsetr bättre! '
// Pysselplacet :)


Äggvärmare

Vad mycket man går miste om om man inte kan virka egentligen. Jag brukar lära de vänner som inte kan virka att göra det, jag vet inte om jag är bra på att lära ut det, men det är inte så svårt! Snart kommer en virk och en  stick-skola att komma ut här på bloggen, så du som inte kan virka elelr sticka, får en chans att lära dig det!
För då kommer du kunna göra såå mycket mer!
Jag brukar virka Äggvärmare, det började egentligen innan Jul, sedan har det bara fortsatt, och nu gör jag dem i alla möjliga storlekar och färger! En populär julklapp blev det  och nu är jag helt fast vid att virka dess otroligt lättvirkade värmare! Kan du virka är det bara att följa dett mönster, annars får du klicka dig in på virkskolan som snart kommer upp (så fort vi tagit passande bilder så att man verkligen förstår) , där kan vi i alla fall lova att du snabbt kommer att förstå hur du ska göra! I Äggvärmarna börjar vi virka uppifrån.
Äggvärmare
 Du behöver;
Garn (spelar ingen roll vilken kvalitet, det funkar jättebra
med restgarn!)
Virknål

Mönster;

Börja virka uppifrån, virka tre luftmaskor och slut till en ring med en smygmaska.
Virka runt, första varvet, två maskor i en. Fortsätt sedan att öka : en maska, två i nästa...Nästa varv; två tre maskor, två i nästa... osv osv... Öka annars lite fritt efter hand, det kan man styra mycket själv.
När du vet att storleken är perfekt för ett ägg, så kan du börja virka runt utan att öka. Mät gärna på ett vanligt ägg så att du vet att värmaren passar perfekt!
Sedan är det bara att avsluta (gärna med en smygmaska som sista maska så att det verkligen ska hålla) och fästa med en stoppnål.
Lycka till!
Hoppas att det här mönstret gav er något, Pysselplacet


RSS 2.0